Piektdien policija rokas cauri nedrošajiem metro tuneļiem, meklējot vēl kādu izdzīvojušo un informācijas pavedienus, kas varētu norādīt uz iespējamajiem uzbrukumu veicējiem, informē ārvalstu prese.
Ministri uzskata, ka skaidri saskatāmas iezīmes, kāds tipiskas grupējuma “Al-Qaeda” veiktajiem uzbrukumiem, raksta Reuters.

Pagaidām policija ir oficiāli apstiprinājusi 50 cilvēku nāvi, taču šis skaitlis varētu palielināties, tāpēc ka vēl nav pārmeklēti visi gruveši metro tuneļos, jo ir aizdomas par iespējamu griestu iebrukšanu. Anonīmi avoti policijā ziņo, ka iesprostoti varētu būt vēl desmit cilvēki.

Londonas policijas eksperts Endijs Heimens stāsta, ka sprāgušās bumbas varētu būt saturējušas aptuveni 4,5 kilogramus sprāgstvielu, un varētu būt ienestas metro un autobusā, ievietotas mugursomās.

Pirms eksplozijām netika saņemti nekādi brīdinājumi. Laikraksts “The New York Times” raksta, ka tās drīzāk bija bumbas ar laika mehānismu nevis pašnāvnieku rīkoti uzbrukumi. Policija šo informāciju pagaidām nekomentē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!