Aptuveni pusmiljons cilvēku bauda lieliskos laika apstākļus Notinghilas festivāla laikā, kas notiek jau 41.reizi, informē ārvalstu prese.
Uz ielām redzami muzikanti un krāšņi tērpti cilvēki, un policijas priekšnieks Aiens Blērs atzīst, ka pilsētā jūtama “laba atmosfēra”.

Dalībnieku skaits ir nedaudz mazāks, nekā iepriekš tika paredzēts, un organizatori to skaidro ar nesen notikušajiem sprādzieniem Londonas metro, raksta BBC.

Policija ir aprēķinājusi, ka svētdien festivāla pasākumos piedalījās 200 000 cilvēku, bet pirmdien viņu skaits palielinājies līdz 500 000.

Organizatori nožēlo, ka 7.jūlija notikumi ir likuši cilvēkiem palikt mājās, tomēr ir pārliecināti, ka londonieši ar šo festivālu parāda teroristiem, ka viņi nav uzveikti.

Pilsētā karnevāla laikā ir izvietoti aptuveni 10 000 policistu un 500 transporta policistu, un pagaidām ir aizturēti 166 cilvēki. Lielākoties apsūdzības tika izvirzītas par uzbrukumiem, narkotiku un alkohola lietošanu, krimināliem nodarījumiem, sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un ieroču nēsāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!