Londonas mērs Kens Livingstouns ceturtdien asi kritizēja ASV prezidentu Džordžu Bušu.
"Es uzskatu, ka Džordžs Bušs ir viskorumpētākais Amerikas prezidents kopš [Vorena] Hārdinga divdesmitajos gados. Viņš nav likumīgais prezidents," sacīja kreisais politiķis Livingstouns.

Mēram bija divu stundu ilga tikšanās ar 200 skolēniem Londonas Sitijas rātsnamā, kuras laikā viņš atbildēja uz jautājumiem par Irākas karu un citām problēmām.

"Tā tiešām ir pilnīgi neatbalstāma valdība un es paredzu, ka tā tiks gāzta tāpat, kā es paredzēju Sadama Huseina gāšanu," sacīja Livingstouns, runājot par Buša administrāciju.

Mēra vārdisko uzbrukumu Bušam nosodīja Konservatīvā partija un Liberāli demokrātiskā partija, kuras atrodas opozīcijā. Tās brīdināja, ka šis izlēciens var atturēt amerikāņus no Londonas apmeklēšanas.

Atbildot uz lūgumu komentēt Livingstouna teikto, Baltā nama preses sekretārs Ari Fleišers sacīja: "Pirmkārt, es neko neesmu dzirdējis par šo puisi. Otrkārt, es negrasos to pagodināt ar atbildi."

ASV vēstniecība Londonā paziņoja, ka "mēra Livingstouna uzskati par Savienotajām Valstīm ir pilnīgi vienaldzīgi ASV vēstniecībai, ASV valdībai un amerikāņu tautai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!