Foto: Reuters/Scanpix

Jūnija sākumā Londonas teroraktā bojā gājušās Kirstijas Bodenas draugi Sidnejā sarīkojuši piemiņas pasākumu, kura laikā okeāna viļņos tikušas izbērtas saulespuķes, ziņo "The Guardian".

28 gadus vecās Kirstijas draugi, kas uz sērfošanas dēļiem palīdz glābt nelaimē nonākušos cilvēkus ūdenī, Temaramas pludmalē atcerējās viņu emocionālā piemiņas pasākumā.

Tajā glābēji ar sērfošanas dēli devās ūdenī. Pasākumā tika atskaņota Kirstijas mīļākā dziesma, ko izpilda dziedātājs Eds Šīrans. Pēc tam okeāna viļņos tika iemestas saulespuķes.

Jau ziņots, ka Kirstija bija viena no diviem Austrālijas pilsoņiem, kas bojā gāja Londonas teroraktā šī gada jūnija sākumā.

Viņa bija brīvprātīgā Temaramas sērfošanas - glābēju klubā. Jaunā sieviete bija ārste, kas no 2013. gada dzīvoja un strādāja Londonā.

Kā ziņots, trīs teroristi 3. jūnija vakarā ar mikroautobusu uztriecās gājējiem uz Londonas tilta, bet pēc tam ar nažiem uzbruka cilvēkiem tirgū "Borough Market", kas atrodas tilta dienvidu galā.

Policija uzbrucējus nošāva, taču viņi paspēja noslepkavot septiņus cilvēkus. Vēl 48 cilvēki šajā uzbrukumā guvuši ievainojumus. Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh".
Terorakta īstenotāji bija arī sagatavojuši Molotova kokteiļus un mēģinājuši noīrēt 7,5 tonnas smago kravas automašīnu. Tiesa, šīs darījums tika noraidīts maksājuma kļūmes dēļ.

Tiesu medicīnas speciālisti, apskatot teroristu noīrēto balto mikroautobusu, atrada "13 vīna pudeles, piepildītas ar viegli uzliesmojušu šķidrumu un ietītas lupatās", kā arī divas lodlampas.

Tāpat policija publiskojusi attēlus, kuros redzamas triju Londonas teroristu viltus spridzekļu jostas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!