Foto: Andrew Horton/Twitter
Cilvēkus Londonā satraukusi bezpajumtnieku atbaidīšanas tehnika pie kāda dārgu dzīvokļu nama, kur zemē sastiprināti metāla durkļi, raksta "The Telegraph".

Cilvēki, kuri dzīvo ekskluzīvajā dzīvojamajā namā, atzinuši, ka collu garie metāla durkļi pie namdurvīm uzradušās pirms, apmēram, divām nedēļām. Iedzīvotāji, kuru mitekļi maksā sākot no 800 000 britu mārciņu (apmēram 986 679 eiro), stāstījuši, ka vairāki bezpajumtnieki mēdza gulēt pie ēkas durvīm. Kāda sieviete pastāstīja, ka kāds bezpajumtnieks pie ēkas gulējis apmēram sešas nedēļas. "Tad pirms kādām divām nedēļām pie ieejas durvīm uzradās šīs metāla kniedes," stāstīja londoniete. Viņa laikrakstam izteica pieļāvumu, ka to mērķis ir atbaidīt bezpajumtniekus no gulēšanas.

Arī citi ēkas iemītnieki reportieriem atzinuši, ka kniedes domātas bezpajumtnieku atbaidīšanai.

Pēc tam, kad bilde ar šo neierasto risinājumu nokļuva interneta vietnē "Twitter", daudzi cilvēki izteica sašutumu, sakot, ka ar bezpajumtniekiem tādā veidā nebūtu jācīnās. Sociālās vietnes lietotāji izteicās, ka ar cilvēkiem, kuri palikuši bez mājām, tagad apejas kā ar baložiem, kuru atbaidīšanai arī uzstāda līdzības metāla tapas. Vairāki cilvēki nosodījuši šādu risinājumu, sakot, ka bezpajumtnieki nav tarakāni, ar kuriem jācīnās drastiskos veidos.


Kritikai nepiekrīt daži ēkas iemītnieki. Kāds luksus ēkas iemītnieks, kurš lūdz sevi dēvēt par Pēteri, sacīja, ka bezpajumtnieki sagādā iemītniekiem problēmas. "Kurš gan vēlas bezpajumtnieku pie savām namdurvīm," izteicās Pēteris.

Tikmēr kāds cits ēkas iemītnieks atzinis, ja šīs collu garās kniedes tiešām domātas bezpajumtnieku atbaidīšanai, tad tas ir briesmīgi.

Katrīna Džonsa, kura strādā ar bezpajumtniekiem, sacīja, ka pēdējo triju gadu laikā Londonā pieaudzis bezpajumtnieku skaits. "Tas ir briesmīgi, ka 21.gadsimta Londonā ir cilvēki, kuriem jāguļ uz ielas," sacīja speciāliste. Viņa bilda, ka bez pajumtes palikušajiem ir jāpalīdz atkal sakārtot viņu dzīves, jo daudzi uz ielas nonāk ģimenes vardarbības dēļ. Pilsēta ar bezpajumtnieku problēmu necīnīsies ar kniedēm asfaltā, sacīja Džonsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!