Foto: Reuters/Scanpix
Losandželosā, Kalifornijas štatā ASV nedēļas nogalē notikuši plaši nemieri - vērienīgu protesta gājienu sarīkojuši kustības "Okupēt Volstrītu" dalībnieki un pilsētas ielās devušies arī "zaļie", informē aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz laikrakstu "Los Angeles Times".

Simtiem demonstrantu ar lozungu "Okupē Losandželosu" pa pilsētas ielām devušies uz pilsētas rātsnamu. Viņus uzraudzījuši aptuveni 100 policistu, un saņemtas ziņas par konfrontācijām starp protestētājiem un kārtības sargiem, kas centušies nepieļaut mītiņus uz ielu braucamās daļas. Viens cilvēks aizturēts par nepakļaušanos varas pārstāvjiem.

Laikraksts vēsta, ka tas, iespējams, ir Entonijs Laskano, kurš jau tika aizturēts līdzīgā pasākumā trešdien pēc tam, kad Losandželosas varas iestādes nojauca protestētāju telšu pilsētiņu.

Pēc Laskano aizturēšanas pūlis devās uz pilsētas padomes ēku, Losandželosas galveno policijas pārvaldi un labošanas iestādi "Twin Towers", kurp nogādā aizturētos sabiedriskās kārtības pārkāpējus.

Vienlaikus pie pilsētas padomes ēkas notika arī vides aizstāvji, kas protestē pret vietējās varas lēmumu samazināt autobusu reisu skaitu un būvēt vairāk ceļu.

Losandželosas varas iestādes trešdien paziņoja par lēmumu likvidēt "Okupē Vosltrītu" kustības dalībnieku telšu pilsētiņu. Tā tika izveidota 1.oktobrī, solidarizējoties ar līdzīgo domājošajiem protestētājiem Ņujorkā.

Akcija "Okupē Volstrītu" sākās 17.spetembrī Ņujorkā. Nemiernieki protestē pret bezdarbu, valdošās varas un finanšu institūtu politiku, dēvējot to par "finanšu terorismu", un pieprasa paaugstināt nodokļus bagātniekiem. Drīz pēc tam līdzīgas akcijas sākās daudzviet ASV un arī citās valstīs – Kanādā, Austrālijā, Vācijā un Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!