Sahāras tuksnesī Alžīrijas teritorijā svētdien uznākusi reģionam neierasta sniega vētra, vietām atnesot pat vairāk nekā 40 centimetrus biezu sniega segu, ziņo "Mirror".

Sniega vētra pārsteigusi Ain Safras pilsētas un tās apkārtnes iedzīvotājus svētdien. Šī esot trešā reize pēdējo gandrīz 40 gadu laikā, kad šajā pilsētā Sahāras tuksneša ziemeļrietumos snieg sniegs.

Sniegputenis sācies agrā svētdienas rītā, un drīz vien sniegs sācis krāties uz smilšu kāpām. Lai gan pašā pilsētā sniega segas biezums sasniedzis tikai divus līdz piecus centimetrus, pilsētas nomalēs un to ieskaujošajos pakalnos tas sasniedzis līdz pat 40 centimetru biezumu. Sniegs noturējies gandrīz visu dienu un sācis kust tikai pret pievakari, ap plkst. 17, "Mirror" norādījis vietējais fotogrāfs Karims Bučetata.

Ain Safrā sniegs uzsnieg otro sezonu pēc kārtas. Jau 2016. gada nogalē īsi pēc Ziemassvētkiem sniegs un slidenie ceļi apgrūtinājuši pilsētas satiksmi, bet nepilnu mēnesi vēlāk, 2017. gada janvārī, uzsnidzis atkaļ, ļaujot bērniem pat uzcelt sniegavīrus un šļūkāt no apsnigušajām smilšu kāpām. Pirms tam snidzis tikai 1979. gada 18. februārī, un plāna sniega sega toreiz noturējusies vien pusstundu.

Aukstais gaiss Sahārā esot 'iespiests' un saglabājies reģionā ilgāk nekā ierasts Eiropā šobrīd valdošā augstā spiediena apgabala dēļ, skaidro meteorologi. Tas īpaši bijis jūtams Atlasa kalnu apgabalā, kur atrodas arī Ain Safrā. Parasti gan vidējā temperatūra pilsētā janvārī ir aptuveni 12°C.

Ain Safras atrašanās vieta:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!