Francijas Alpos avarējušās aviokompānijas "Germanwings" lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics, iespējams, lidaparāta kapteiņa dzērienam pievienojies diurētiķi, tādējādi panākot, ka vīrietis iziet no pilotu kabīnes, lai dotos uz labierīcībām, atsaucoties uz publikāciju Vācijas avīzē "Express" vēsta izdevums "Telegraph".

Pirms traģiskās aviokatastrofas Lubics globālajā tīmeklī meklējis informāciju par dažādiem diurētiķiem jeb urīndzenošajiem līdzekļiem. Pagaidām gan oficiāli nav apstiprināts nedz fakts, ka Lubics tik tiešām būtu iegādājies šāda veida līdzekļus, nedz, ka pievienojis tos avarējušā lidaparāta kapteiņa dzērienam.

Jau vēstīts, ka 24.martā Francijas Alpos nogāzās "Lufthansa" struktūrvienības "Germanwings" lidmašīna "Airbus 320", kas bija ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā bojā gāja 150 cilvēki.

Saskaņā ar izmeklētāju pausto, lidaparāta 'melnās kastes' ieraksti apstiprinājuši Lubica vainu notikušajā.

Vācijas prokuratūra apstiprinājusi, ka Lubicam pirms kļūšanas par pilotu diagnosticētas pašnāvnieciskas tieksmes - vīrietis agrāk ārstējies no pašnāvnieciskām nosliecēm. Tāpat izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Lubics slēpis no darba devējiem slimību un katastrofas dienā viņam bijusi darba nespējas lapa.

Izmeklētāji atklājuši, ka pirms katastrofas viņš meklējis informāciju par pilotu kabīnes durvīm un pašnāvībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!