Foto: EPA-AFI

Vācijas aviosabiedrība "Lufthansa" varētu piedzīvot 14. pilotu streiku kopš pagājušā gada, jo sākotnējās pārrunas par darba nosacījumiem pirmdien izgāzās.

Sagadīšanās dēļ šīs sarunas izjuka drīz pēc tam, kad tika panākta vienošanās, kas izbeidza Vācijas 20 gados ilgāko pastnieku streiku.

Pilotu organizācija apsūdz aviosabiedrību "Lufthansa", ka tā ignorē jautājumus, kas saistīti ar darba apstākļiem, un norādījusi, ka lidsabiedrības piedāvājums risināt domstarpības ar starpnieku palīdzību ir bijis tikai "īstermiņa taktisks manevrs".

Šo sarunu beigas nozīmēja arī beigas pilotu solījumam nestreikot pirms jūlija beigām. Jaunā streika datums vēl nav noteikts, bet tas tiks apspriests pilotu savienības valdē.

Kopš 2014.gada aprīļa "Lufthansa" piloti streikojuši jau 13 reizes. Pēdējais streiks notika martā. Domstarpību centrā ir "Lufthansas" iecere paaugstināt pilotu pensionēšanās vecumu no 55 uz 60 gadiem.

Streiki, kuros piedalījušies 5400 piloti, aviosabiedrībai izmaksājuši 320 miljonus eiro.

Tikmēr Vācijas pasts pavēstījis, ka sūtījumi tiks atkal piegādāti kā parasti dažu dienu laikā pēc vienošanās ar darbiniekiem par viņu atgriešanos darbā.

Šo domstarpību pamatā bija reģionālo kompāniju izveidošana paku piegādēm reģionos, kur bija paredzēts maksāt zemākas algas pastniekiem. Vienošanās paredz, ka pasts varēs iepriekš minēto ieceri īstenot, taču atliks līdzīgas sistēmu ieviešanu vēstuļu piegādēm līdz 2018.gada beigām.

Katru dienu 52 dienu garumā streikoja apmēram 30 000 pasta darbinieku. Streika laikā miljoniem paku un vēstuļu krājās kaudzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!