Dievbijīgi cilvēki, iespējams, patiešām dzīvo ilgāk - Vācijā veikta pētījuma rezultāti liecina, ka cilvēki, kuri regulāri skaita lūgšanas, tādējādi pazemina savu asinsspiedienu. Tomēr nav izslēgts, ka tas attiecas tikai uz... melnādainajiem.
Apsekojot 155 afroamerikāņus vecumā no 25 līdz 45 gadiem, kuru asinsspiediena svārstības tika novērotas 24 stundas, Vācijas populārais medicīnas žurnāls "Aerzte-Zeitung" konstatē, ka tas bija zemāks par vidējo līmeni. Visi testa kandidāti sevi raksturojuši kā ļoti dievbijīgus un apgalvojuši, ka viņi regulāri skaita lūgšanas.

Interesanti, ka ASV Ziemeļkarolīnas štata Djūka universitātē veiktā pārbaude liecināja, ka lūgšanas nav manāmi ietekmējušas balto amerikāņu grupas asinsspiediena rādītājus, kaut gan arī viņi sevi raksturoja kā stingri ticīgus cilvēkus.

Nekontrolējami augsts asinsspiediens var izraisīt insultu, sirdslēkmi, infarktu vai nieru mazspēju. Nesenie pētījumi liecina, ka katrs ceturtais ASV iedzīvotājs cieš no augsta asinsspiediena, apgalvo ASV Kardiologu asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!