Foto: AFP/Scanpix
No kādas aviokompānijas "easyJet" lidmašīnas Lutonas lidostā Londonā īsi pirms izlidošanas īsziņas par lūgšanu dēļ ''izmests'' pasažieris, vēsta izdevums "The Guardian".

Vīrietis ''izmests'' pēc tam, kad kāds pasažieris par viņu ziņojis, jo pamanījis īsziņu telefonā, kurā rakstīts par lūgšanu.

Kā medijam pastāstījis no lidmašīnas ''izmestais'' Laoulu Opebiji, lai pierādītu nevainīgumu, viņam nācies atdot savu mobilo telefonu un pateikt tā paroli. Vīrietis saskaņā ar paša stāstīto esot vien vēlējies veikt konferences zvanu, lai lūgtos kopā ar draugiem mobilajā aplikācijā "Whatsapp".

"Vīrietis mani nepazina, taču jau divu minūšu laikā izlēma mani nosodīt," Opebiji norādījis izdevumam, paužot pārliecību, ka pasažieris, kurš par viņu ziņojis, domājis, ka Opebiji ir musulmanis un, iespējams, terorists.

Opebiji, kurš esot kristietis, nevis musulmanis, ticis nopratināts un policisti nekādus draudus nav saskatījuši. Tiesa gan, pilots atteicies vīrieti uzņemt atpakaļ lidmašīnā, tādēļ viņam nācies vairāk nekā trīs stundas gaidīt nākamo reisu uz Amsterdamu.

Bedfordšīras policija apstiprinājusi faktu par vīrieša iztaujāšanu. Savukārt lidsabiedrības "easyJet" pārstāvji norādījuši, ka galvenais ir pasažieru un apkalpes drošība, tādēļ ikkatri draudi tiekot izmeklēti. Kompānija atvainojusies par neērtībām, ko sagādājusi Opebiji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!