Foto: Kadrs no video

Krievijas ieņemtajā Ukrainas Luhanskas apgabala daļā par spiegošanu aizturēts un uz 10,5 gadiem cietumā notiesāts Latvijas pilsonis Valentīns Veselovs, ziņo pašpasludinātās "Luhanskas Tautas republikas" tā dēvētās Augstākās tiesas pārstāvji.

Kaimiņvalsts kontrolētās teritorijas pašpasludināto varasiestāžu pārstāvji vēsta, ka Veselovs esot Latvijas izlūkdienesta darbinieks ar pseidonīmu Elfs. "Operatīvās izmeklēšanas pasākumu laikā Valsts drošības ministrijas darbinieki identificēja ārvalstu izlūkdienestu aģentu – Latvijas pilsoni Veselovu Valentīnu Borisoviču. Atklāts, ka viņu, pamatojoties uz materiālajām interesēm, 2004. gadā darbā pieņēma Latvijas Republikas specdienesti ar pseidonīmu "Elfs"," teikts preses paziņojumā.

Veselovs Luhanskas reģionā izlūkošanas uzdevumā ieradies 2014. gadā, un šajā laikā vācis un nosūtījis militāro informāciju par Tautas policiju, par sociāli politisko un ekonomisko situāciju "republikā", kā arī citu informāciju, kuru "Latvijas izlūkdienesti plānoja izmantot, lai kaitētu LPR drošībai", atsaucoties uz varasiestādēm raksta Kremļa kontrolētā ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Par spiegošanu Veselovs notiesāts ar 10,5 gadiem ar mantas konfiskāciju.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un kopš aprīļa Krievijas regulārās armijas karavīri, kā arī algotņi, Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki kontrolē daļu no Luhanskas un Doņeckas apgabaliem Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!