Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kopš agrā pirmdienas, 2.jūnija, rīta Luhanskā turpinās aptuveni 400 kaujinieku uzbrukums Ukrainas robežsargu bāzei. Cīņā iesaistījusies armija, uzlidojumā iznīcināti divi mīnmetēji, vēsta aģentūra "Unian.ua".

Savukārt Luhanskas centrā, blakus nemiernieku sagrābtajai apgabala administrācijas ēkai, nograndis sprādziens, vēsta "Unian", atsaucoties uz aculieciniekiem.

Nemiernieki robežsargu bāzei uzbrukuši, izmantojot automātiskos ieročus, ložmetējus un granātmetējus un šaujot no daudzdzīvokļu namu logiem un jumtiem (attēls). Bāzes teritorijā sākušies vairāki ugunsgrēki, vairāki no robežsargiem ir ievainoti, vēsta medijs. Kaujas aizvien turpinās. CNN ziņo, ka nemiernieku rindās pieci separātisti miruši, savukārt astoņi smagi ievainoti.

Savukārt portāls "Kyivpost" vēsta, ka uzbrucēju skaits esot pat ap 500. Daļa no tiem šaujot no apdzīvotu dzīvojamo namu logiem, līdz ar to robežsargiem esot apgrūtinātas iespējas atbildēt ar uguni.

Ukrainas armijas iznīcinātāji uzlidojumā iznīcinājuši divus nemiernieku mīnmetējus.

Pretterorisma operācijas runasvīrs Vladislavs Seļezņevs uzsvēris, ka blakus Luhanskas robežsardzes daļai atrodas dzīvojamās mājas, tādēļ nav iespējams pilnvērtīgi izmantot aviācijas iespējas, tomēr izdevies iznīcināt divas mīnmetēju vienības.

Savukārt, atbildot uz jautājumu par to, kādēļ separātisti uzbrukumam izvēlējušies tieši šo robežsardzes daļu, Seļezņevs sacījis, ka šis ir atslēgas objekts, kurā tiek koordinēta viss reģiona robežsardzes darbs.

Administrācijas ēkā un tai blakus esošajos namos izsisti stikli. Notikuma vietā strādā mediķi un ugunsdzēsēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!