Foto: AFP/Scanpix

Luhanskas reģionālā policija kopš Ukrainas konflikta sākuma par separātisma atbalstīšanu atlaidusi aptuveni 1000 policistus, liecina Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas Ukrainā jaunākais ziņojums.

Luhanskas reģionālās policijas priekšnieks EDSO misijai apliecinājis, ka kopš Ukrainas konflikta sākuma aptuveni 1000 Luhanskas reģiona policisti atlaisti par pavēļu nepildīšanu un separātisma atbalstīšanu.

Tāpat reģionālās policijas priekšnieks EDSO norādījis, ka, kamēr tuvākie Ukrainas armijas spēki atrodas 11 kilometru attālumā no pilsētas centra, pa pilsētu pārvietojamies manīti 50 separātistu vadīti T-64 tanki.

Kā ziņots, Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!