Luiziānas štata gubernatore Ketlīna Blanko ceturtdien brīdināja marodierus Ņūorleānā, ka Nacionālās gvardes karavīriem viņa devusi pavēli "šaut un nogalināt", lai apturētu plašo vardarbību viesuļvētras "Katrīna" izpostītajā pilsētā.
Paziņojot par 300 Arkanzasas Nacionālās gvardes karavīru ierašanos Ņūorleānā, kuri tikko pabeiguši dienestu Irākā, Blanko uzsvēra, ka "šie karavīri ir kaujās rūdīti. Viņiem ir "M-16", kas ir pielādēti. Šie karavīri zina, kā šaut un nogalināt un es paredzu, ka viņi tā darīs".

Kongresmenis Čārlijs Melankons paziņoja, ka līdz 100 cilvēku viņa rajonā uz dienvidaustrumiem no Ņūorleānas miruši vardarbības dēļ, kas pārņēmusi pilsētu pēc viesuļvētras.

Pēc viņa teiktā, cilvēki gaidījuši uz mola pie Misisipi upes, kad viņi tiks evakuēti. Viņiem kopš pirmdienas vai otrdienas nav bijis ūdens.

"Viņi baidījās, ka viņiem būs jādodas caur Ņūorleānu pēc pārtikas un ūdens," sacīja Melankons.

Viņš sacīja, ka cilvēki miruši no dehidrēšanās vairāk nekā 30 grādu karstumā, kas kopš otrdienas valda reģionā.

Izmisums arī pārņēmis daļu policistu, kuriem būtu jāaizsargā Ņūorleāna, sacīja štata policijas vadītājs H.L Vaithorns.

Daži Ņūorleānas policisti aizgājuši no darba, lai nebūtu jāstājas pretim laupītājiem un marodieriem. "Viņi saka, ka ir zaudējuši pilnīgi visu un nav nekādas jēgas tikt nošautiem un zaudēt savas dzīvības," sacīja Vaithorns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!