Baltkrievija ir gatava "spēlēt savu lomu" kā Krievijas sabiedrotais, ja ASV ignorēs Maskavas iebildumus un izveidos pretraķešu vairogu Austrumeiropā, piektdien paziņoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.
"Baltkrievija ir gatava "spēlēt savu lomu" jautājumā par plānoto pretraķešu aizsardzības sistēmas elementu izvietošanu Eiropā," Minskā tikšanās laikā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pavēstīja Lukašenko.

Viņš neteica, kāda veida palīdzību Baltkrievija varētu sniegt, taču viens Krievijas ģenerālis pagājušajā mēnesī izteicās, ka Krievija, reaģējot uz pretraķešu vairoga izveidi, varētu Baltkrievijā izvietot raķetes.

Lukašenko arī pavēstīja, ka viņš strādās ar Krieviju pie līguma par parasto ieroču izvietošanu Eiropā (CFE), kurā šonedēļ Krievija apturēja savu dalību.

Abas puses arī nolīdzināja strīdu par gāzes piegādi, kas bija iedragājis attiecības. Krievijai paziņoja, ka gāzes cenas nākamgad tikai nedaudz pieaugs un piedāvāja 1,5 miljardus dolāru (717 miljoni latu) pieauguma segšanai.

"Būs pieaugums, taču atbilstoši agrāk noslēgtajiem līgumiem," preses konferencē pavēstīja Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!