Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien paziņojis, ka viņa vadītajai valstij ir pilnībā jānormalizē attiecības un jāpadziļina sadarbība ar Eiropas Savienību (ES), vēstīja portāls "BelNovosti".

"Ir svarīgi turpināt kursu uz pilnīgu attiecību normalizāciju un sadarbības padziļināšanu ar ES mūsu nacionālo interešu kontekstā. Runa ir par Baltkrievijas valsts suverenitātes un neatkarības, drošības un stabilitātes nostiprināšanu," Lukašenko sacījis sanāksmē par Baltkrievijas un ES attiecībām.

Baltkrievijas prezidents norādījis, ka pēdējā laikā ir vērojama pozitīva dinamika Baltkrievijas un ES attiecību attīstībā, pieaudzis kontaktu līmenis un intensitāte, uzlabojusies attiecību vispārējā gaisotne.

"2016. gada februārī pieņemtais Eiropas Savienības lēmums par lielākās daļas sankciju atcelšanu attiecībā uz Baltkrieviju paver jaunas iespējas mūsu sadarbības ar Eiropas Savienību attīstībai," uzsvēris Lukašenko.

Jau ziņots, ka februārī Baltkrievija atcēla lielāko daļu sankciju pret Baltkrieviju, tostarp pārtrauca līdzekļu iesaldēšanu un ceļošanas aizliegumus attiecībā uz 170 juridiskajām un trīs fiziskajām personām Baltkrievijā. Šādu lēmumu ES pieņēma pēc tam, kad Baltkrievijā tika atbrīvoti visi politieslodzītie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!