Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baltkrievijas opozīcijas prezidenta vēlēšanu kandidāte Svetlana Tihanovska ir Lietuvā, otrdien pavēstīja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs.

"Viņa ieradās Lietuvā un ir drošībā," ziņu aģentūrām BNS un AFP apliecināja ministrs.

Savukārt kandidātes pārstāve Olga Kovaļkova portālam "Tut.by" sacīja, ka Tihanovsku Lietuvā nogādājušas Baltkrievijas varas iestādes.

"Svetlanai nebija izvēles, Baltkrievijas varas iestādes viņu izveda no valsts. Svarīgi, ka viņa ir brīvībā un dzīva," teica Kovaļkova.

Prezidenta amata kandidātes pārstāve arī pavēstīja, ka Tihanovskas aizbraukšana no Baltkrievijas pavērusi iespēju tam, ka varasiestādes atbrīvojušas Tihanovskas vēlēšanu štāba vadītāju Mariju Morozu, kas tika aizturēta sestdien.

Lietuvas prezidenta kanceleja pavēstījusi, ka uztur pastāvīgus sakarus ar Tihanovsku.

"Prezidenta kanceleja uztur pastāvīgus sakarus ar Svetlanu Tihanovsku, kas ieradusies Lietuvā. Pašlaik viņa atpūšas," ziņu aģentūrai BNS teica Lietuvas prezidenta preses sekretārs Antans Bubnelis.

Svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko izcīnījis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti.

Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā un citās valsts pilsētās naktī uz otrdienu turpinājās protesti pret Lukašenko, kas izvērsās sadursmēs ar drošības spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!