Foto: AFP/Scanpix
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien premjerministra amatā iecēlis Mihailu Mjasņikoviču, liecina Lukašenko parakstītais dekrēts.

Līdz šim Mjasņikovičs bija Baltkrievijas Nacionālās zinātņu akadēmijas(NZA) prezidija priekšsēdētājs, šo amatu viņš ieņēma kopš 2001.gada. Mjasņikovičs ir Baltkrievijas NZA korespondētājloceklis, ekonomikas zinātņu doktors, profesors.

No 1995. līdz 2001.gadam Mjasņikovičs bija Baltkrievijas prezidenta administrācijas vadītājs.

Baltkrievijas prezidenta preses dienests informēja, ka savu amatu saglabājis pirmais vicepremjers Vladimirs Semaško.

Toties iecelti četri jauni vicepremjeri: līdzšinējais prezidenta palīgs galvaspilsētas Minskas jautājumos Anatolijs Kaļiņins, līdzšinējais bankas "Belagroprombank" vadītājs Sergejs Rumass, līdzšinējais Minskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Valērijs Ivanovs un līdzšinējais Baltkrievijas vēstnieks Ķīnā Anatolijs Toziks.

Baltkrievijas prezidenta preses dienests vēsta par Lukašenko teikto, ka jauno valdību viņš iecerējis pabeigt veidot vistuvākajā laikā, lai tā varētu sākt strādāt jau 1.janvārī.

Jau ziņots, ka Lukašenko pirmdien pieņēma iepriekšējās valdības atkāpšanos.

Iepriekšējā premjerministra Sergeja Sidorska valdībai bija jānoliek pilnvaras, jo valsts konstitūcijā noteikts, ka pēc prezidenta vēlēšanām valdībai ir jāatkāpjas.

Prezidenta vēlēšanas Baltkrievijā notika 19.decembrī. Tajās ar 79,65% balsu pārsvaru uzvarēja līdzšinējais valsts vadītājs Lukašenko.

Vēlēšanās piedalījās 90,65% balsstiesīgo Baltkrievijas iedzīvotāju.

Lukašenko Baltkrieviju vada jau no 1994.gada. Ceturtā viņa inaugurācijas ceremonija plānota 19.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!