Foto: AFP/Scanpix
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien apliecināja, ka ir gatavs liberalizēt vēlēšanu likumus, lai izvairītos no turpmākiem pārmetumiem, ka viņa vadītā valsts tiek pārvērsta par diktatūru.

"Ja šo [vēlēšanu] likumu ietvaros mēs varam nodrošināt visliberālāko gaisotni, tad tas mums jādara kopā ar jums," Lukašenko sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai Lidijai Jermošinai.

"Mums tas ir jādara, lai atkal nesaņemtu pārmetumus par varas uzurpāciju, ka šeit tiek radīta diktatūra un ka vēlēšanas šeit notiek, kā tik pašiem tīk. Šim nevajadzētu būt tam gadījumam. Tāpēc es atbalstu visliberālākās vēlēšanas," sacīja prezidents.

Lukašenko runāja par 2011.gada prezidenta vēlēšanām, kurās viņš centīsies iegūt pilnvaras nākamo piecu gadu prezidentūras posmam.

"Prezidents šodien pieņēmis lēmumu par vēlēšanu likumu liberalizāciju," teikts Lukašenko preses dienesta paziņojumā. "Centrālā vēlēšanu komisija pie valsts galvas vērsīsies ar vairākiem ierosinājumiem, ņemot vērā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas un Baltkrievijas politisko partiju priekšlikumus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!