Bijušais Krievijas galvaspilsētas mērs Jurijs Lužkovs pirmdien apliecināja, ka plāno nodarboties ar politiku un jau saņēmis sadarbības piedāvājumus no vairākiem spēkiem, ziņo BBC.

Pēc viņa teiktā, "daudzas struktūras, kustības, dažas politiskās partijas pat ļoti noskaņotas uz sadarbību". Viņš gan atteicās šos spēkus atklāt.

"Politiku nepametīšu. Cīnīšos par mēra un gubernatora vēlēšanām... Maskavieši šajā ziņā ir apdalīti – tiem nav sava gubernatora un nav ievēlēta mēra," klāstīja Lužkovs. Pilsētas mēru nevis ievēl Maskavas iedzīvotāji, bet gan ieceļ valsts vadība.

Krievijas ziņu aģentūras vēsta, ka žurnālisti sastapa bijušo Maskavas vadītāju Vīnē, kurš viņš pašlaik ar sievu atpūšas. Lužkovs solīja atgriezties Maskavā nākamnedēļ.

Jau ziņots, ka Lužkovs bija Maskavas mērs kopš 1992.gada līdz septembra nogalei, kad Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs parakstīja dekrētu par viņa atcelšanu no amata. Dekrētā bija teikts, ka Lužkovs ir atcelts no amata tāpēc, ka zaudējis Krievijas prezidenta uzticību.

Spiediens uz Lužkovu sācies septembrī, kad NTV ir pārraidījis 20 minūšu filmu, kurā apsūdzēja Lužkovu, ka viņš sniedzis palīdzību savai sievai, lai tā kļūtu par Krievijas bagātāko sievieti, turklāt šovasar pametis Maskavu laikā, kad to apdraudēja mežu ugunsgrēki un smogs.

Vēlāk arī Pirmais kanāls demonstrēja sižetu par Maskavas sastrēgumiem, un telekanāls "Rossija 1", informējot par arhitektūras pieminekļu iznīcināšanu Krievijas galvaspilsētā.

Lužkovs bija paziņojis, ka masu mediju kritikas dēļ neplāno atkāpties no mēra amata, taču gatavojas vērsties tiesā ar prasībām pret šiem televīzijas kanāliem. Lužkovs arī uzskata, ka pret viņu vērstā kritika medijos sākusi izskanēt pēc tam, kad viņš atklāti paudis atbalstu autostrādes būvniecībai cauri Maskavas piepilsētas Himku mežam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!