Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā naktī Krievijas spēki ar raķetēm apšaudījuši infrastruktūras objektus Ukrainas rietumu Ļvivas apgabalā, vēsta aģentūra UNIAN.

Ukrainas Gaisa spēki ziņo, ka izdevies iznīcināt trīs spārnotās raķetes. Tāpat noskaidrots, ka uzbrukums veikts no dienvidrietumiem ar jūrā bāzētām raķetēm.

Vēlāk Ļvivas apgabala Militārās administrācijas vadītājs Maksims Kozickis informēja, ka viens no triecieniem bijis vērsts pret "Ļvivas dzelzceļa" infrastruktūru Javorovskas rajonā. Raķetes esot lidojušas no austrumiem, triecienā bojāta dzelzceļa infrastruktūra, bet cilvēku upuru neesot.

Savukārt Ļvivas pilsētas galva Andrejs Sadovojs raksta, ka reģions piedzīvojis divus masīvus raķešu uzbrukuma viļņus.

"Ļvivā neviena raķete nenokrita. Labi nostrādāja pretgaisa aizsardzība. Tāpēc mēs nezinām, vai mūsu pilsēta šoreiz bija mērķis. Vienā no Javorovskas rajona ciemiem raķetes atlūzas daļēji bojāja dzelzceļa infrastruktūras objektu. Apkārtējām mājām izbira logu stikli. Un tas viss 20 kilometru zonā līdz Eiropas Savienības robežai. Tas pēc raķešu skaita patiešām bija viens no lielākajiem uzbrukumiem Ļvivas apgabalā," savā "telegram" kanālā raksta Sadovojs.

Iepriekš Ļvivas apgabala Militārā administrācija ziņoja, ka Javorovskas rajonā apšaudīts arī militārās infrastruktūras objekts, papildina UNIAN.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!