Madagaskaras bruņoto spēku vadītājs devis valsts politiķiem 72 stundas, lai tie atrisinātu politisko krīzi, kas jau ir prasījusi vismaz 100 cilvēku dzīvības, trešdien ziņo BBC.
"Mēs solām saglabāt neitralitāti. (...) Mēs aicinām visus politiskos spēkus, pilsoniskās organizācijas un citus nekavējoties apvienoties, lai 72 stundu laikā atrastu risinājumu valstī valdošajai krīzei," paudis ģenerālas Edmonds Rasolomahandrijs.

Tai pašā laikā armijas pārstāvji noraidījuši pārmetumus, ka bruņotie spēki vēlas sagrābt varu valstī. "Mēs tikai visu sakārtosim. Visi mūs atbalsta, politiķi, armija, drošības spēki, visi mūs atbalsta. Mēs, armija, pašlaik kontrolējam situāciju," paudis pulkvedis Anrī Mišels Marselīns.

Arī valsts prezidents Marks Ravalomanana aicinājis iedzīvotājus atturēties no vardarbības un atzinis, ka pēdējo nedēļu juceklī pieļāvis kļūdas, kas likušas daudziem būt neapmierinātiem ar viņa darbību. "Es šos cilvēkus saprotu. Esmu gatavs jūs klausīties un apsolu rīkoties, lai atrastu risinājumu," teicis prezidents, solot piedalīties nākamnedēļ paredzētajā konferencē, kurā paredzējis piedalīties arī opozīcijas vadītājs Andrijs Radžoelina.

Armijas ultimāts sekoja aizsardzības ministra viceadmirāļa Mamija Ranaivaniarivo demisijai otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!