Bijusī ASV valsts sekretāre Madlēna Olbraita nodēvējusi Džordža Buša ēru par "sliktāko prezidentūru" ASV vēsturē. Savas jaunās grāmatas prezentācijā 9.janvārī Vašingtonā viņa zemu novērtēja paša Buša un viceprezidenta Dika Čeinija darbību un izvirzīja nākamajam prezidentam daudz uzdevumu, kas saistīti ar klimata problēmām, ziņo "Business & Media Institute".
Bijušās valsts sekretāres jaunās grāmatas nosaukums ir "Atgādinājums ievēlētajam prezidentam: Kā mums atjaunot Amerikas reputāciju un vadošo stāvokli".

Olbraita uzskata, ka līdz ar globālo sasilšanu nākamajam prezidentam būs jāsaduras ar globalizācijas izraisītajām problēmām un tās radītajām dzīves līmeņa atšķirībām. "Cilvēki nāk pie manis un saka, ka mums jāaptur globalizācija," sacīja Olbraita. "Apturēt to nav iespējams, taču, manuprāt, mums jādara viss, lai mīkstinātu vissmagākās problēmas, no kurām viena ir aizvien lielākā plaisa starp bagātajiem un nabadzīgajiem."

Pirms grāmatas prezentācijas Olbraita runāja televīzijas kanāla NBC programmā "Today" un atbalstīja Hilariju Klintoni kā prezidenta amata kandidāti no ASV Demokrātiskās partijas. "Es ļoti labi pazīstu Hilariju Klintoni, viņa ir stipra, viņai ir daudz ideju, un, manuprāt, viņa būs laba virspavēlniece," sacīja bijusī valsts sekretāre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!