Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro slavējis valsts bruņotos spēkus, jo viņi palikuši uzticīgi prezidentam un uzvarējuši ASV un opozīcijas līdera Huana Gvaido vadīto "apvērsumu", raksta BBC.

Sestdien, dienā, kad valstī notika valdības un opozīcijas grupu protesti, Maduro vainoja opozīciju arī plašajā elektroenerģijas pārrāvumā valstī, nosaucot to par "kiberuzbrukumu".

Venecuēlas galvaspilsētā notikušajos protestos, daži Gvaido atbalstītāji nonākuši konfliktos ar policiju. Protestētāji pretojušies policijai un klieguši "slepkavas", uz ko policisti reaģējuši ar piparu gāzes raidīšanu viņu virzienā.

Uzrunā pie Miraflores pils Maduro nodēvēja Gvaido par ASV "klaunu un marioneti", raksta medijs.

"Viņi aicināja bruņotos spēkus veikt militāru apvērsumu, un viņu atbilde bija skaidra – viņi ir uzvarējuši apvērsuma plānotājus," teica Maduro.

Maduro ir saglabājis militāro un ciešu sabiedroto atbalstu, tostarp Krievijas un Ķīnas, kopš Gvaido 23. janvārī pasludināja sevi par pagaidu prezidentu.

Pēc sestdienas notikumiem Gvaido paziņoja, ka sāks valsts apceļošanas tūri, lai aicinātu savus atbalstītājus piedalīties masveida protestā Karakasā "ļoti drīz".

"Mēs nāksim, visa Venecuēla uz Karakasu, jo mums ir vajadzīga vienotība," teica Gvaido.

Gvaido, kurš vada opozīcijas kontrolēto Nacionālo asambleju, ir atzīts par pagaidu prezidentu vairāk nekā 50 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!