Foto: AFP/Scanpix/LETA

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro solījis sakaut "jukušo mazākumu", kas vērsies pret viņu, un aicinājis savus atbalstītājus sestdien iziet ielās, lai protestētu pret imperiālismu.

Venecuēlas parlamenta spīkers un opozīcijas līderis Huans Gvaido, kurš sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu izpildītāju, arī plāno protestus sestdien. Tikmēr Savienotās Valstis ir paziņojušas, ka apsver jaunu sankciju piemērošanu Venecuēlai, lai pastiprinātu spiedienu uz Maduro.

ASV īpašais pārstāvis Venecuēlas jautājumos Eliots Abramss norādīja, ka grūti saskatīt Maduro lomu demokrātiskās vēlēšanās nākotnē. "Ja viņš vēlējās veidot demokrātisku Venecuēlu, viņam bija tāda iespēja, bet viņš to nedarīja," piebilda Abramss.

Maduro otrdien piemiņas pasākumā sava priekšteča Ugo Čavesa nāves dienā solīja sakaut "jukušo mazākumu", kas vērsies pret viņu. "Čavesa dēļ mēs to paveiksim, valsts dižās uzvaras dēļ mēs to izdarīsim," uzrunājot militārpersonas, solīja Maduro.

Gvaido, kurš pirmdien atgriezās Venecuēlā pēc vizītes ārvalstīs, otrdien sarunās ar sabiedriskā sektora arodbiedrībām solīja organizēt streikus, lai panāktu valdības gāšanu. "Viņi domāja, ka spiediens jau sasniedzis maksimumu (..). Labāk, lai viņi apzinās, ka spiediens ir knapi sācies," pavēstīja Gvaido.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!