Foto: AFP/Scanpix
Par Maikla Džeksona nonāvēšanu notiesātais ārsts Konrāds Marijs plāno pārsūdzēt Losandželosas Augstākās tiesas spriedumu, saskaņā ar kuru viņam jāpavada ieslodzījumā četri gadi.

Piektdien Marijs iesniedza tiesā oficiālu paziņojumu par apelāciju, pieprasot visus lietas dokumentus un stenogrammas. Dokumentā nav norādīts, uz kāda pamata kardiologs plāno apstrīdēt spriedumu.

Par plāniem pārsūdzēt spriedumu Marija advokāti pavēstīja, tiklīdz zvērināto tiesa 7.novembrī atzina ārstu par vainīgu Maikla Džeksona netīšā nonāvēšanā, izsakot pārliecību, ka noteikti gūs uzvaru.

Paziņojumu par apelāciju Marijs iesniedzis pats bez advokātu starpniecības.

Jau vēstīts, ka pagājušajā otrdienā tiesa piesprieda Marijam brīvības atņemšanu uz četriem gadiem. Pasludinot spriedumu, tiesnesis Maikls Pastors uzsvēra, ka Marijs nav izrādījis ne mazāko nožēlu par Džeksona nāvi.

Džeksons nolīga Mariju 2009.gada maijā kā savu personīgo ārstu, gatavojoties 50 koncertu turnejai Londonā, un maksāja viņam 150 000 ASV dolāru mēnesī. Kardiologs bija līdzās 50 gadus vecajam popmūzikas dziedātājam, kad tas 2009.gada 25.jūnijā nomira no sirds apstāšanās. Tiesu ekspertīze apliecināja, ka Džeksons mira no vairāku spēcīgu medikamentu kokteiļa, un Marijam tika izvirzīta apsūdzība netīšā nonāvēšanā.

Marijs tiesā savu vainu neatzina, lai gan nenoliedza, ka 2009.gada 25.jūnijā būtu injicējis savam pacientam dažādus medikamentus, ieskaitot propofolu, lai palīdzētu Džeksonam aizmigt.

Aizstāvības puse apgalvoja, ka Marijs injicējis Džeksonam salīdzinoši nelielu 25 miligramu propofola devu un, kamēr ārsts bija izgājis, popmūziķis patvaļīgi injicējis sev papildu devu, kas izrādījās letāla.

Tikmēr apsūdzības puse norādīja uz dažādām nopietnām kļūmēm, ko Marijs pieļāva, ārstējot Džeksonu. To vidū ir propofola došana pacientam mājas apstākļos bezmiega ārstēšanai, propofola injicēšana bez atbilstoša medicīniskā aprīkojuma un personāla, pacienta pamešana pēc ķirurģijā izmantojamā anestētiķa injicēšanas, kavēšanās zvanīt ātrajai palīdzībai pēc tam, kad Džeksona elpošana bija apstājusies, nepareizi veikti atdzīvināšanās pasākumi un citas nolaidības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!