Foto: AP/Scanpix
Maķedonija uz robežas ar Grieķiju ceturtdien izsludinājusi ārkārtas stāvokli un iesaistīs armiju, lai nodrošinātos pret imigrantu pūļiem, kas nelegāli mēģina šķērsot robežu.

"Ņemot vērā pieaugošo spiedienu uz dienvidu robežu, ir noteikts, ka reģionā, kur masveidā reģistrēti nelegāli robežas šķērsošanas gadījumi no Grieķijas puses, nepieciešama lielāka un efektīvāka kontrole," teikts valdības paziņojumā.

Vietējie mediji ceturtdien ziņoja, ka Maķedonijas policija ir bloķējusi robežu uz Atēnu-Skopjes šosejas un neļauj valstī iekļūt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kas tagad apmetušies neitrālajā zonā.

Maķedonijā ik pa laikam tiekot ielaistas vien nelielas grupas, vēsta mediji.

Varasiestādes cenšas mazināt spiedienu, kam ir pakļauta robežpilsēta Gevgelija. Tur cenšas nokļūt no Grieķijas iebraukušie imigranti, lai tālāk vilcienos dotos uz Serbiju.

Neitrālajā zonā uz Maķedonijas un Grieķijas robežas atrodas aptuveni 3000 cilvēku. Domājams, situācija kļūs vēl sliktāka, kad tur ieradīsies vēl citi nelegālie imigranti, kas no Turcijas izsēdušies Grieķijas salās.

Maķedonijā pēc vairākām karstām nedēļām gaidāmi nestabili laika apstākļi un negaisi.

Imigranti, kuru lielākā daļa ir no Afganistānas un Sīrijas, vēlas caur Maķedoniju un Serbiju iekļūt Eiropas Savienībā (ES), dodoties vispirms uz Ungāriju, bet tad Vāciju vai kādu citu pārtikušu ES valsti, lai tur pieprasītu patvērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!