Maķedonijas parlamentā, izraisoties vardarbīgam strīdam albāņu izcelsmes deputātu starpā, vairāki cilvēki guvuši ievainojumus, bet pašu kautiņu izdevies izšķirt pēc policijas iejaukšanās, trešdien pavēstīja vietējie mediji.
Kautiņš otrdien vakarā sākās starp diviem albāņu partiju deputātiem - Abduladi Vejseli no Demokrātiskās integrācijas savienības un Sadulu Duraku - Demokrātiskās labklājības partijas pārstāvi. Kautiņu aizsācis Duraku, kuru iepriekš sadusmojusi Vejseli uzstāšanās.

Karstgalvju izskaidrošanās laikā strīdā iesaistījās arī trešās parlamentā pārstāvētās albāņu partijas - Albāņu demokrātiskās partijas deputāti.

Sadursmē cietis arī kāds žurnālists, bet televīzijas komandu, kas filmēja policijas spēku ierašanos pie parlamenta ēkas, drošības spēki uz īsu laiku aizturēja.

Maķedonijas politiķi incidentu nosodījuši, bet valsts premjerministrs Nikola Grujevskis aicināja parlamentāriešus "uzvesties civilizēti".

Nosodījumu incidentam paudusi arī ASV vēstniece Skopjē Džiliana Milovanoviča, notikušo dēvējot par "demokrātiskā procesa kaunpilnu nodevību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!