Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien solījis panākt jauna likuma pieņemšanu, lai cīnītos pret viltus ziņu izplatīšanos internetā priekšvēlēšanu laikā.

Prezidenta paziņojums, visticamāk, vērsts pret Krievijas propagandas medijiem RT un "Sputnik".

Makrons, kurš maijā stājās Francijas prezidenta amatā, iepriekš nodēvējis Krievijas medijus par "ietekmes orgāniem" un "maldinošas propagandas" izplatītājiem.

Prezidents sacīja, ka jaunā likuma mērķis būs aizsargāt demokrātiju pret viltus ziņām.

Viņš sacīja, ka detalizētāka informācija tiks publiskota tuvāko nedēļu laikā, bet norādīja, ka mediji būs spiesti atklāt visus savus sponsorus, lai palielinātu caurspīdīgumu.

Tiesneši varēs pieprasīt medijiem dzēst viltus ziņas, kā arī bloķēt piekļuvi mājaslapām, kuru saturs uzskatāms ar apvainojošu. Tiesneši arī varēs slēgt sociālo mediju kontus, kas izplata nepatiesību, atklāja Makrons.

Paredzēts arī paplašināt Francijas audiovizuālo mediju uzraugošās organizācijas CSA pilnvaras, lai tā varētu efektīvāk cīnīties "pret jebkuriem destabilizācijas mēģinājumiem no ārvalstu kontrolētu vai ietekmētu telekanālu puses".

Tas arī dotu iespēju apturēt vai anulēt vienošanās, kas ļauj šādiem kanāliem darboties Francijā, sacīja Makrons.

Telekanālam RT un raidorganizācijai "Sputnik" abiem ir tīmekļa vietnes franču valodā, un RT pagājušajā gadā atklāj jaunu franču valodā raidošu televīzijas kanālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!