Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans kritizējis Francijas prezidenta Emanuela Makrona pasākumus cīņai pret islāmistu aktivitātēm, apgalvojot, ka to patiesais mērķis ir rēķinu kārtošana ar musulmaņiem.

Erdogans video vēstījumā Islāma sadarbības organizācijas (OIC) samitam sacīja, ka tie, kurus satrauc islāma spēkā pieņemšanās, uzbrūk islāmticībai, izvirzot priekšplānā krīzes, ko paši ir izraisījuši.

Turcijas prezidents pauda pārliecību, ka pret islāmu un musulmaņiem vērstie noskaņojumi ir paši izdevīgākie Rietumu politiķiem, kas cenšas noslēpt savas kļūdas.

Viņš piebilda, ka tādi termini kā "franču islāms, eiropiešu islāms vai austriešu islāms" ir tam labs piemērs.

Makrons šomēnes paziņoja par pasākumiem cīņai ar islāmistu aktivitātēm un sacīja, ka vēlas tādu islāma formu, kas būtu savienojama ar republikas vērtībām.

Viņš paziņoja, ka valdība strādā ar valsts lielāko musulmaņu organizāciju, lai radītu "apgaismības islāmu", kas būtu "mierā ar republiku".

Erdogans video OIC samitam sacīja, ka Makrona iniciatīvas mērķis ir rēķinu kārtošana ar islāmu un musulmaņiem.

"Maskējoties ar cīņu pret ekstrēmismu (..), mērķis ir radīt pasīva, bailīga, gļēva un pieticīga musulmaņa pilsoņa profilu, kurš nereaģē uz cietsirdību," sacīja Erdogans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!