Malaizijas austrumos Saravakas štatā ir atklāta pasaulē garākā virvju taka, kas ir 925 metru gara un šķērso necaurejamus džungļus 26 metru augstumā.
Tiem, kas iedrošināsies iet pa iekārto taku "Treetop Walk" Gununginasas ekoparka teritorijā, pavērsies skatienam ne tikai unikāla ainava, bet arī apkārt esošie tropu koki, kas ir ievērojami augstāki par šo konstrukciju, sacīja ekoparka menedžeris.

Apmeklētāji varēs vērot savvaļas tīģerus, ziloņus, lāčus un briežus, kā arī degunradžputnu un citu eksotisku putnu lidojumus. Ja viņi paņems līdz tālskatus, tad atsevišķos maršruta posmos ieraudzīs arī kobras un pitonus, kas dzīvo tropiskajos mežos.

Speciālisti ir konstatējuši šī ekoparka teritorijā vairāk nekā 600 putnu sugas, 288 zīdītāju, 140 čūsku un vairāk nekā 80 ķirzaku sugas.

Taka vienlaikus var uzņemt līdz 30 cilvēkiem. Katrs no viņiem tiek sīki instruēts par piesardzības pasākumiem un uzvedības noteikumiem džungļos.

Takas izbūve izmaksāja apmēram miljonu latu. Pie tās strādāja inženieri un celtnieki no Saravakas štata galvaspilsētas Kučingas. Lielu palīdzību sniedza vietējo ciemu iedzīvotāji, norādot drošāko maršrutu caur džungļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!