Foto: F64

Malaizijas valdība izsludinājusi homoseksualitātes "prevencijas" video konkursu, solot jauniešiem līdz pat 900 eiro lielu atlīdzību par "dzimtes apjukuma" jautājumu risināšanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

LGBT tiesību aktīvisti kritizējuši konkursu, taču Malaizijas veselības ministrija bažas noraidījusi, norādot, ka pasākuma mērķis ir veicināt radošumu, nevis diskriminēt.

Konkursā var piedalīties 13 līdz 24 gadus veci jaunieši, kuriem uzņemtajos video jārisina ar homoseksuālisma prevenciju, kontroli, sekām un risinājumiem saistīti jautājumi.

Konkurss noslēgsies augusta izskaņā. Tā vadlīnijās minēts, ka geji, lezbietes un transpersonas ir cilvēki, kuri cieš no "dzimtes apjukuma".

"Fakts, ka viņi LGBT kopienu klasificējuši zem kategorijas "dzimtes apjukums", nozīmē, ka varasiestādes pašas ir apjukušas," aģentūrai AFP pauda aktīviste Panga Khī-Teika. "Apbrīnojami, ka valdība vēlas sabiedrību ieraut apjukumā."

Homoseksuālismu Malaizijā aizliedz gan sekulārais, gan reliģiskais likums, norāda BBC. To var sodīt ar ieslodzījumu vai miesassodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!