Foto: AP/Scanpix/LETA
Malaizijā otrdien slēgts Covid-19 vakcinācijas centrs, atbildīgajiem dienestiem šādu lēmumu pieņemot pēc tam, kad inficēšanās ar koronavīrusu tika konstatēta vairāk nekā 200 šī centra darbinieku.

Kā pavēstīja par vakcinācijas kampaņu atbildīgais ministrs Hairi Džamaludi, Covid-19 uzliesmojumā smagi skartajā Selangoras pavalstī vakcinācijas centrā 453 darbinieku un brīvprātīgo vidū 204 cilvēkiem Covid-19 testa rezultāts bijis pozitīvs.

Tiesa gan, inficētajiem vīrusa koncentrācija bijusi zema un nevienam nav bijis nopietnu simptomu, iespējams, tāpēc, ka vairums inficēto Šahalamas pilsētas vakcinācijas centrā paši jau bija sapotēti, viņš norādīja, neminot, kādas vakcīnas izmantotas šo darbinieku potēšanā. Malaizijā tiek izmantotas "Pfizer"/"BioNTech", "Astrazeneca" un "Sinovac" Covid-19 vakcīnas.

"Šī ir pirmā reize, kad mums pozitīvo gadījumu dēļ ir bijis jāslēdz [vakcinācijas centrs]," sacīja ministrs, norādot, ka centra slēgšana vakcinācijas programmu kopumā neaizkavēs.

Centra slēgšanas dēļ daudzi vakcinācijas pieraksti pārcelti, tomēr jau trešdien pēc telpu dezinfekcijas tas darbu atsāks ar jauniem darbiniekiem.

Neraugies uz stingrajiem ierobežojumiem, kas bija spēkā vairākas nedēļas, varasiestādēm darbu ļaujot turpināt vien būtiski svarīgiem uzņēmumiem, inficēšanās līmenis Malaizijā saglabājas augsts.

Jauno Covid-19 gadījumu skaits otrdien sasniedza rekordaugsto 11 079 gadījumu atzīmi.

Valstī ar 32 miljoniem iedzīvotāju līdz šim apstiprināti vairāk nekā 850 000 koronavīrusa gadījumu, vairāk nekā 6200 sasirgušie aizgājuši no dzīves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!