Vairāk nekā 100 tūkstoši Malaizijas autovadītāju ir nopirkuši viltotas braukšanas tiesības un viņu vārdi tiks publicēti laikrakstos, ja viņi 30 dienu laikā vaļsirdīgi neatzīsies, pirmdien ziņoja prese.
Milzīgā krāpšanas afēra tika atmaskota pagājušajā nedēļā pēc tam, kad Pretkorupcijas pārvalde sagrāva sindikātu, kas visā valstī pārdeva viltotas autovadītāja tiesības, un apcietināja 21 cilvēku.

Tiesas priekšā jau ir stājušies vairāki ceļu satiksmes departamenta darbinieki un autoskolu vadītāji.

Tiek uzskatīts, ka banda, kuras bāze atradās ziemeļu štatā Perakā, savas piecu gadu darbības laikā savākusi 40 miljonus ringitu (6,4 miljonus latu). Tā pārdeva viltotas tiesības par 400 līdz 1500 ringitiem (64 līdz 240 latiem).

Perakas pretkorupcijas pārvaldes direktors Abu Kasims Mohameds brīdināja par stingru rīcību pret viltoto tiesību pircējiem, kas 30 dienu laikā neatzīsies. Viņš atbildēja uz dažu šādu autovadītāju apgalvojumiem, ka varas iestādes nespēšot viņus pieķert.

Citi autovadītāji sacīja, ka baidās no soda pēc atzīšanās. Tomēr Abu Kasims Mohameds paziņoja, ka viņi netiks sodīti, ja atzīsies noteiktajā laikā un izies kārtīgu autovadīšanas prasmes pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!