Foto: AFP/Scanpix

Ar satelīta palīdzību okeānā ir pamanīti vēl 122 objekti, kas potenciāli varētu būt saistīti ar marta sākumā Indijas okeānā pazudušo “Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīnu, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz Malaizijas Transporta ministriju.

23. martā uzņemtajos attēlos ir redzami līdz 23 metriem gari objekti. Daži no tiem ir gaiši un varētu būt no cieta materiāla. Objekti pamanīti 400 kvadrātkilometru lielā okeāna platībā aptuveni 2557 kilometru attālumā no Austrālijas pilsētas Pērtas.

"Šis ir vēl viens jauns pavediens, kas palīdzēs vadīt meklēšanas operāciju," norāda Malaizijas satiksmes ministra pienākumu izpildītājs Hišamudins Huseins.

Šis ir jau ceturtais attēlu komplekts, kuros fiksēti objekti šajā Indijas okeāna dienvidu daļā. Nevienu atlūzu līdz šim fiziski gan nav izdevies atrast.

"Malaysia Airlines" reisa MH370 lidmašīna, kurā atradās 239 cilvēki, 8. martā pazuda aptuveni stundu pēc pacelšanās no lidlauka Kualalumpurā. Meklēšana kopš tā laika bijusi neveiksmīga, lai gan tajā iesaistījušās jau 25 valstis.

Meklēšana sākotnēji koncentrējās uz diviem gaisa koridoriem no pēdējās zināmās lidmašīnas atrašanās vietas - uz ziemeļiem virs Ķīnas un uz dienvidiem virs Indijas okeāna.

Vēlāk Malaizijas valdība paziņoja, ka, analizējot satelīta datus un veicot aprēķinus, secināts: lidaparāts iekritis Indijas okeāna dienvidu daļā, kur arī pamanīti neidentificēti peldoši priekšmeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!