Foto: AFP/Scanpix

Malaizijas amatpersonas brīdina, ka iemesli, kuru dēļ marta sākumā pazuda lidsabiedrības “Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīna ar 239 cilvēkiem, varētu nekad netikt atklāti, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Malaysia Airlines" reisa uz Pekinu MH370 lidmašīna, kurā atradās 239 cilvēki, 8. martā pazuda aptuveni stundu pēc pacelšanās no lidlauka Kualalumpurā. Meklēšana kopš tā laika bijusi neveiksmīga, lai gan tajā iesaistījušās daudzas valstis. Noskaidrots, ka pēc sakaru pārtrūkšanas ar gaisa kontroli, lidmašīna mainījusi kursu un lidojusi vēl vairākas stundas. Aprēķini liecina, ka tā varētu būt iekritusi Indijas okeāna dienvidu daļā.

Lidmašīnas meklēšanu Indijas okeānā otrdien turpina desmit lidmašīnas un deviņi kuģi, iesaistījusies arī britu zemūdene.

Malaizijas policijas priekšnieks Kalids Abu Bakars atklāj, ka kriminālizmeklēšana var "turpināties un turpināties", jo ir jāpārbauda katrs sīkums. "Izmeklēšanas beigās mēs pat varam nezināt īsto cēloni. Mēs pat varam nezināt šī incidenta iemeslu," viņš uzsver.

Policija ir pārbaudījusi datus par visiem pasažieriem četros galvenajos izmeklēšanas virzienos – nolaupīšana, sabotāža, psiholoģiskās un personiskās problēmas. Notikušas vairāk nekā 170 intervijas ar apkalpes un pilotu ģimenes locekļiem, pārbaudīta informācija par kravu un pat uz lidmašīnas pasniegto pārtiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!