Foto: Reuters/Scanpix

Malaizijas pazudušās pasažieru lidmašīnas meklēšanā piektdien sāk izmantot ūdenī ielaižamus lokatorus, cerot uztvert lidaparāta "melnās kastes" signālu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Divi kuģi ar trosē iekārtiem lokatoriem pārmeklēs 240 kilometrus garu Indijas okeāna dienvidu daļas posmu. Lidmašīnas "melnās kastes" raidītāji pārstāj darboties aptuveni 30 dienas pēc avārijas, tāpēc laiks lidojuma datu reģistratora atrašanai ir īss. Lidaparāts pazuda 8. martā.

Meklēšanas areāls izvēlēts, analizējot zināmos satelīta datus un aprēķinus par lidaparāta maršrutu un iespējamo nokrišanas vietu. Meklēšana fokusējas uz aptuveni 217 000 kvadrātkilometru lielu teritoriju 1700 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Austrālijas pilsētas Pērtas.

Lidmašīnas atlūzu meklēšanu turpina arī deviņi kuģi un 14 lidmašīnas.

"Malaysia Airlines" reisa uz Pekinu MH370 lidmašīna, kurā atradās 239 cilvēki, 8. martā pazuda aptuveni stundu pēc pacelšanās no lidlauka Kualalumpurā. Meklēšana kopš tā laika bijusi neveiksmīga, lai gan tajā iesaistījušās daudzas valstis. Noskaidrots, ka pēc sakaru pārtrūkšanas ar gaisa kontroli, lidmašīna mainījusi kursu un lidojusi vēl vairākas stundas. Aprēķini liecina, ka tā varētu būt iekritusi Indijas okeāna dienvidu daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!