Foto: Mango

Latviešu inteliģentākās rokgrupas Menuets 40 gadu jubilejas gadā grupas solists Adrians Kukuvass kopā ar laikraksta Diena žurnālisti Unu Griškeviču sarakstījuši grāmatu Menuets. Piever acis un atkal kā toreiz...

Kukuvass jau sen sadarbojas ar kultūras ziņu žurnālisti Griškeviču, jo Una pati uzaugusi ar Menueta mūziku un līdz mielēm izjutusi grupas izpildītās dziesmas. Grāmatā apkopotas 16 intervijas un bagātīgs foto materiāls, kurā grupas Menuets dalībnieki vēl jauni un viņiem vēl viss tikai priekšā.

"Grāmata tapusi Menueta apaļās jubilejas gada ietvaros, jo esam vecākā koncertējošā grupa Latvijā. Patiesībā pie grāmatas strādāju atvaļinājuma laikā, sākotnēji tās bija 14 stundas un vēlāk jau stundu skaits samazinājās. Ar visiem grupas dalībniekiem nolēmām, ka grāmatā jābūt mūsu laikabiedru liecībām un žurnāliste Una laipni piekrita uzrakstīt intervijas kopā 16. Tad vajadzēja visu likt kopā intervijas, grupas fotogrāfijas un 40 gadu garumā tapušās publikācijas presē," tā Kukuvass, kurš vienmēr visus iesāktos darbus noved līdz galam. "Tas tāpēc, ka manī rit grieķu asinis," piebilst grāmatas autors, kuram palīdzīgu roku grāmatas izdošanā sniedza arī dzīvesbiedre Nora Beķere.

Grāmatas izdošana ir apzināts solis, jo šogad Menuets dažādās Latvijas vietās sniedz 40 gadu jubilejas koncertprogrammu. "Tas viss notiek caur manu radošo grupu Vokāls, mēs arī organizējam Menueta 40 gadu tūri pa visu Latviju. Šobrīd ar savu koncertu esam pieprasītākā grupa Latvijā," paskaidro Kukuvass, kura kontā jau ir viena grāmata. Pirms pāris gadiem Adrians sarakstījis grāmatu par ģitāras spēles apgūšanas pamatiem.  

Grāmatas atklāšanas svētkos grupa Menuets pilnā sastāvā sniedza koncertu, kurā bija gan asaras, gan smiekli.

Tikai vajadzēja pievērt acis un atkal viss bija kā toreiz. Viņi kā vienmēr bija kuplā pulkā - Adrians Kukuvass, Inese Pabērza, Ikars Runģis, Juris un Leons Sējāni, Baiba Jagere, Raimonds Bartaševičs un Juris Kulakovs. 

Pēc Menueta koncerta Adrians uzdziedāja kopā ar savu jaunāko atvasīti Adriju Silvu Beķeri (5 gadi). Adrija jau vairākus gadus piedalījusies arī dziedošo mazuļu konkursā Cālis. Kukuvasa jaunākā atvase iet tēva pēdās, viņa izturējusi pārbaudījumus un mācīsies Rīgas Doma kora skolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!