Foto: Reuters/Scanpix
Austrumukrainas nemiernieki savākuši visus 196 līķus, kuri atrasti avārijas vietā, un aizveduši tos uz nezināmu vietu, paziņojis Ukrainas Avārijas dienests. Informāciju apstiprina arī vairāki rietumu žurnālisti.

AP žurnālisti vēsta, ka redzējuši, kā sestdien, 19.jūlijā, nemiernieki līķus ievieto maisos un aizved tos prom. Svētdien bojāgājušo ķermeņus vairs nevarēja atrast, tāpēc avārijas vietā tika meklētas tikai bojāgājušo ķermeņu daļas.

Ukrainas pārstāve Natālija Bistro sacīja, ka dienestu darbinieki bija spiesti atdot mirušos bruņotajiem nemierniekiem. Viņa atzina, ka nav zināms, uz kurieni separātisti tos aizveduši.

Avārijas dienesta darbinieks Aleksandrs Piļušnijs atzina, ka darbiniekiem nebija citas izvēles, jo "nemiernieki bija bruņojušies, bet mēs - nē". Gan viņš, gan Bistro nevarēja izskaidrot, kas notika ar 102 cilvēku līķiem, kas vēl nav atrasti.

Iepriekš Ukrainas valdība ziņojusi, ka tā panākusi pagaidu vienošanos ar prokrieviskajiem separātistiem, saņemot atļauju izņemt bojāgājušo cilvēku ķermeņus no lidmašīnas.

Par to, ka augstas temperatūras un saules ietekmē līķi sāk bojāties, sašutumu pauduši mediji, iedzīvotāji un politiķi visa pasaule, īpaši Nīderlandē, kur dzīvoja vairāk nekā puse no 298 upuriem.
Ukraina un separātisti apsūdz viens otru par "zeme-gaiss" sistēmas raķetes izšaušanu uz "Malaysia Airlines" lidmašīnu. Abas puses savu vainu noliedz.

"Delfi" jau ziņoja, ka 17.jūlijā virs prokrieviski noskaņoto separātistu kontrolētā reģiona Ukrainas austrumos tika notriekta "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru, nogalinot 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

ASV prezidents Baraks Obama paziņoja, ka izšautā raķete palaista no promaskaviešu kaujinieku kontrolētās teritorijas, tādēļ ASV neizslēdz, ka kaujinieki saņēma tehnisko palīdzību no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!