Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēdējo nedēļu laikā Mali ieradušies Krievijas militārie padomnieki, piektdien pavēstīja Āfrikas valsts armijas amatpersonas, Bamako un Rietumu starpā saglabājoties spriedzei ap Krievijas algotņu iesaistīšanu Mali.

Mali varētu darboties ap 400 Krievijas militārpersonu, sacīja Mali armijas virsnieks, kas vēlējās palikt anonīms.

Cits virsnieks, kas arī nevēlējās, ka viņa vārds parādās medijos, sacīja, ka Krievijas padomnieki ir "vairākās Mali daļās".

Krievijas klātbūtne vairo aizdomas, ka Mali valdība nolīgusi algotņus no Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner".

Decembra beigās 15 rietumvalstis paziņojumā nosodīja "Vagner" kaujinieku izvietošanu Mali un apsūdzēja Maskavu, ka tā algotņiem sniedz materiālu atbalstu.

Tomēr Mali valdība noliedza, ka Mali būtu izvietoti algotņi, skaidrojot, ka "Krievijas instruktori" Mali stiprinās drošības spēku operacionālās jaudas.

Ziņu aģentūrai AFP Rietumu drošības amatpersona, Āfrikas diplomāts galvaspilsētā Bamako un vēlēta Mali amatpersona, kas visi vēlējās palikt anonīmi, sacīja, ka šobrīd Mali ir Krievijas algotņi.

Rietumu drošības amatpersona, piemēram, sacīja, ka "vairāki simti Krievijas algotņu" no organizācijas "Vagner" izvietoti Mali centrā un ziemeļos.

Tiesa gan, viens Mali armijas virsnieks uzstāja, ka izvietoti tikai Krievijas militārie padomdevēji.

"Jūs runājat par algotņiem, tā ir jūsu darīšana. Mums tie ir krievu padomnieki," sacīja virsnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!