Foto: AFP/Scanpix
Islāmistu kaujinieki mali pilsētā Ansongo nocirtuši roku zādzībā apsūdzētam vīrietim, par spīti iedzīvotāju aicinājumam saudzēt vainīgo, ceturtdien vēstīja raidsabiedrība BBC.

Kaujinieki apgalvo, ka šariata likumi pieprasa piemērot šādu soda veidu. Cilvēki pilsētas laukumā pieprasīja kaujiniekiem saudzēt nabadzīgo motocikla zagli, tomēr kaujinieki roku nocirta.

Svētdien reģiona galvenajā pilsētā Gao aptuveni 100 kilometru attālumā no Ansongo iedzīvotājiem izdevās atturēt kaujiniekus no zagļa rokas amputācijas. Kaujinieki toreiz paziņoja, ka soda izpilde ir pārcelta uz vēlāku laiku, ziņo BBC.

Jau vēstīts, ka islāmisti un tuaregu nemiernieki ir pārņēmuši Mali ziemeļus, izmantojot jukas pēc martā notikušā valsts apvērsuma Mali galvaspilsētā Bamako. Vēlāk islāmistu un tuaregu starpā radās nesaskaņas un bijušie sabiedrotie sāka cīnīties cits ar citu.

Par spīti vietējo musulmaņu pretestībai, radikālie islāmisti sola valstī ieviest šariata likumus. Pagājušajā nedēļā līdz nāvei ar akmeņiem tika nomētāts kāds neprecēts pāris, kuram bijušas seksuālas attiecības, norāda BBC

Islāmistu grupa "Ansar Dine" jūnija beigās un jūnija beigās tuksneša pilsētā Timbuktu sāka postīt senas musulmaņu svēto apbedījuma vietas, apgalvojot, ka tās veicina elku pielūgšanu. 

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka Tuaregu nemiernieki un "Ansar Dine" janvārī kopā cīnījās, lai pārņemtu varu Mali ziemeļos.

Mali valda haoss kopš 22.martā grupa militārpersonu apvērsumā gāza Mali prezidentu Amadu Tumani Turē, apsūdzot viņu nespējā tikt galā ar tuaregu dumpi valsts ziemeļos. Tomēr 6.februāra vakarā hunta piekrita atkāpties no varas apmaiņā pret to, ka Rietumāfrikas valstu ekonomiskā kopiena (ECOWAS) atceļ sankcijas, kas tika noteiktas pret Mali pēc militārā apvērsuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!