Foto: Reuters/Scanpix
Mali svētdien izveidota Demokrātijas un republikas aizsardzības apvienotā fronte, kas pieprasa atkāpties no varas ceturtdien notikušā militārā apvērsuma rīkotājus un atjaunot valstī “konstitucionālo kārtību”, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

Apvienotajā frontē iesaistījušās 38 politiskās partijas un aptuveni 20 sabiedriskās asociācijas un arodbiedrības. Frontes mērķis ir atjaunot normālu dzīvi konstitūcijas ietvaros, miera un drošības atjaunošana valsts ziemeļos, kā arī demokrātisku, caurspīdīgu vēlēšanu sarīkošana, pastāstīja jaunās apvienības priekšsēdētājs Kasums Tapo. Aktīvisti pieprasījuši karavīru atgriešanos kazarmās un vēlēšanu datuma noteikšanu.

Jau ziņots, ka Mali sadumpojušies karavīri ceturtdien televīzijas uzrunā paziņoja, ka ir pārņēmuši varu valstī no "nekompetenta režīma", atlaiduši valsts institūcijas un apturējuši konstitūcijas darbību.

Valsts apvērsumu Mali nosodīja ANO Drošības padome.

Dumpinieki, kas izveidojuši Nacionālo komiteju demokrātijas nodibināšanai, sacīja, ka rīkojušies valdības "nespējas" dēļ tikt galā ar tuaregu sacelšanos valsts ziemeļos.

Neilgi pirms tam dumpinieki paziņoja, ka pēc bruņotas kaujas ir ieņēmuši prezidenta pili galvaspilsētā Bamako un aizturējuši vairākus ministrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!