Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Mali pārejas prezidents Bahs Ndaus un premjers Moktārs Ouane trešdien atkāpušies no amata pienākumiem pēc tam, kad militārā apvērsumā abi pirmdien tika arestēti, vēsta "Africa News". Savukārt ceturtdien par prezidentu sevi pasludināja pērnā gada augusta apvērsuma līderis un līdzšinējais viceprezidents pulkvedis Asimi Goita.

Starptautiskās mediācijas misijas pārstāvis Baba Sisē, kurš vienlaikus ir arī Mali pulkveža un pārejas viceprezidenta Asimi Goitas īpašais padomnieks informējis par abu atkāpšanos, kā arī norādījis, ka norisinoties sarunas par jaunas valdības izveidošanu.

Goita apsūdzēja abus arestētos iepriekš ar viņu nesaskaņotā valdības pārveidē, kas, viņaprāt, norādījis uz vēlmi kavēt varas pāreju no militārās uz civilo pārvaldi.

Rietumāfrikas valstu ekonomikas kopienas delegācija trešdien klātienē apmeklējusi apcietinājumā militārajā bāzē (attēlā) turētos Ndauu un Ouani.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Līdz šim valdības darba pamatdokuments bijusi pārejas harta, kuru pēc iepriekšējās varas gāšanas 2020. gada 18. augustā pieņēma galvenokārt Mali augstāko militārpersonu veidota grupa. Sabiedrība kopumā apvērsumu un pārejas valdības darbu atbalstīja, bet pēc Ndaua un Ouani īstenotās valdības pārveides briedusi neapmierinātība, norāda medijs, kas arī novedis pie abu apcietināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!