Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Maltas premjerministra Džozefa Muskata bijušais administrācijas vadītājs Kīts Šembri (attēlā) aizturēts pēc pratināšanas žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicijas slepkavības lietā, trešdien vēsta mediji.

Šembri aizturēts otrdien, kad arī Muskats paziņoja par administrācijas vadītāja atkāpšanos no amata.

Nakti Šembri pavadījis apcietinājumā, laikrakstam "The Times of Malta" apliecināja avoti valdībā.

Šembri nopratināts pēc tam, kad žurnālistes slepkavības lietas galvenais aizdomās turamais uzņēmējs Jorgens Fenečs izmeklētājiem bija apliecinājis, ka viņam ir pierādījumi Šembri saistībai ar korupciju.

Fenečs cenšas panākt, ka prezidents viņu apžēlo apmaiņā pret informāciju šajā lietā.

Izmeklētāji aizturējuši arī ārstu, kurš, kā apgalvo Fenečs, viņam policijas apcietinājumā nodevis slepenus ziņojumus no Šembri, vēsta laikraksts.

53 gadus vecā Karuana-Galicija, kas atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas, tika nogalināta 2017.gada 16.oktobrī automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

Karuana-Galicija bija starp Maltas ievērojamākajām personām, pateicoties daudz lasītam žurnālistes blogam, kurā viņa atmaskoja noziedzību un korupciju, vēršoties gan pret premjeru Džozefu Muskatu, gan pret opozīcijas pārstāvjiem.

Žurnālistes dēli pēc viņas nāves pieprasīja premjerministra Muskata atkāpšanos, apsūdzot viņu nesodāmības kultūras radīšanā un Maltas pārvēršanā par "mafijas salu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!