Foto: Shutterstock
Maltas parlaments pirmdien pieņēmis likumu, kas ļauj šķirt laulību.

Līdz šim valstī laulības šķiršana bija aizliegta.

Līdz ar to parlaments apstiprinājis maijā notikušā referenduma rezultātus, kas parādīja, ka 53% iedzīvotāju atbalsta laulības šķiršanas legalizāciju.

Gaidāms, ka pieņemtais likums stāsies spēkā oktobrī pēc tam, kad to būs parakstījis Maltas prezidents.

Maltā, kur iedzīvotāju vairākums ir katoļticīgi, maijā notikušajā referendumā tika nobalsots par laulību šķiršanas atļaušanu.

Premjerministrs Lourenss Gonci, kurš bija piedalījies kampaņā pret laulību šķiršanas aizlieguma atcelšanu, toreiz atzina, ka pēc šāda referenduma rezultāta parlamentam būs jāpieņem likums, kas ļautu šķirt laulību.

"Tas nav tāds rezultāts, kādu es vēlējos, bet tautas griba ir jāievēro un parlamentam jāpieņem likums par laulības šķiršanas atļaušanu," sacīja premjers, norādot, ka šķiršanās legalizācija vājinās ģimenes kā sabiedrības pamata sociālā institūta pozīcijas.

306 tūkstošiem Maltas vēlētāju referendumā bija jāizvēlas, vai parlamentam jāpieņem likums, kas ļautu panākt laulības šķiršanu precētiem pāriem, kas vismaz četrus gadus nav dzīvojuši kopā. Maltā daudzi laulātie pāri oficiāli nedzīvo kopā, bet viņi likumīgi nedrīkst stāties jaunā laulībā.

Oficiāli šķirt laulību līdz šim bija aizliegts tikai divās pasaules valstīs - Maltā un Filipīnās. Līdz 2004.gadam laulību šķiršana bija aizliegta arī Čīlē. Lai šķirtu laulību, Maltas iedzīvotājiem vajadzēja braukt uz citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!