Foto: EPA/LETA

Bijušais Dienvidāfrikas Republikas prezidents un Nobela miera prēmijas laureāts Nelsons Mandela plaušu infekcijas dēļ atkal ir ievietots slimnīcā, ceturtdienas rītā vēsta raidsabiedrība BBC.

Valsts amatpersonas pavēstījušas, ka 94 gadus vecais Mandela slimnīcā ievietots īsi pirms pusnakts, naktī uz ceturtdienu.

"Mēs aicinām cilvēkus un pasauli lūgties par mūsu mīļā Madiba veselību," oficiālajā paziņojumā sacījis valsts prezidents Džeikobs Zuma. Dienvidāfrikas Republikā cilvēki Mandelu dēvē par "Madibu", norāda BBC.

Divu gadu laikā šī ir jau ceturtā reize, kad Mandelu ievieto slimnīcā.

Nelsons Mandela savulaik 27 gadus pavadīja cietumā par cīņu pret Dienvidāfrikā valdošo aparteīda režīmu. Pēc atbrīvošanas 1990. gadā viņam izdevās panākt, ka valstī tiek atcelts oficiālais rasu diskriminācijas režīms. Tiek lēsts, ka tieši ieslodzījumā viņš iedzīvojās plaušu infekcijā, kas viņu moka joprojām.

1994. gadā Mandela kļuva par pirmo tumšādaino Dienvidāfrikas Republikas prezidentu un darbojās šajā amatā līdz 1999. gadam. Pēdējos septiņus gadus viņš ļoti reti redzams publiskos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!