Foto: AFP/Scanpix/LETA

Indonēzijas ciematā māņticīgi iedzīvotāji svētdien nogalinājuši aizsargājamās Sumatras tīģeru sugas pārstāvi, jo domājuši, ka dzīvnieks ir mitoloģiska, pārdabiska būtne, kas spēj mainīt izskatu, vēsta ''Independent''.

Notikušais Indonēzijā un pasaulē ievērību guvis pēc kādas fotogrāfijas publicēšanas sociālajos tīklos. Tajā redzams nedzīvs dzīvnieks, kurš piesiets pie koka sola, kas piekārts pie griestiem. Attēlā redzams, ka nogalēto dzīvnieciņu aplūkot sanācis liels bars vietējo iedzīvotāju.

Lai gan oficiāli nav zināms dzīvnieka nobendēšanas iemesls, vietējie mediji ziņo, ka daži iedzīvotāji tīģeri iepriekš izsekojuši un apgalvojuši, ka šis dzīvnieks ir pārdabiska radība, kura spēj mainīt izskatu.

Ciemata iedzīvotāji mežziņiem lūguši dzīvnieku nomedīt, bet viņi atteikušies, tāpēc cieminieki rīkojušies un to nonāvējuši saviem spēkiem, ziņo "The Jakarta Post". "Tīģeris gulējis zem kāda vietējā iedzīvotāja mājas, kad iedzīvotāji tam uzbrukuši ar šķēpiem, nāvējoši ievainojot vēderā,'' medijam notikušo aprakstījusi vietējā amatpersona.

''Mēs izskaidrojām iedzīvotājiem, ka šis tīģeris ir apdraudēts dzīvnieks, taču viņi nebija ar to mierā," skaidrojusi Sumatras ziemeļu reģiona līdere Hotmauli Sianturi.

Sumatras tīģeris ir iekļauts Starptautiskajā dabas un dabas resursu aizsardzības savienības apdraudēto sugu sarakstā. Zināms, ka brīvā dabā Sumatras mežos ir palikuši tikai 400 – 500 šīs sugas pārstāvju. Organizācija norāda, ka apdraudētās sugas dzīvnieku skaits samazinās gan līdz ar dabiskās vides izzušanu, palielinoties eļļas palmu plantācijām, gan vietējiem iedzīvotājiem nogalinot bīstamos plēsējus, gan tīģeru ķermeņa daļu nelegālās tirdzniecības dēļ. Zināms, ka cieminieku nogalinātajam tīģerim pazuduši iekšējie orgāni, kā arī zobi, nagi un daļa no ādas.

'Indonēzijā par tīģeru medīšanu draud cietumsods. Neraugoties uz pieaugošajām pūlēm tīģeru saglabāšanā, palielinot sodus un aktīvāk vēršoties pret malumedniecību, Indonēzijā joprojām tīģeru ķermeņa daļas un no tām izgatavoti produkti ir plaši pieejami. Orgāni un ekstremitātes nereti nonāk melnajā tirgū, kur tās pārdod kā priekšmetus ar īpašām spējām vai izmantošanai tradicionālajā medicīnā.

2015. gadā pieci vīri Indonēzijas ciemata Ačehas provincē tika arestēti par Sumatras tīģera nogalināšanu un mēģinājumu pārdot tā ķermeņa daļas. Viņi saņēmuši piecu gadu cietumsodu, vēstīja aģentūra AFP. Pagaidām gan neesot skaidrs, vai arī māņticīgie cieminieki saņems kādu sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!