Maoistu nemiernieki Indijas centrālajā daļā palikuši zem policijas džipa spridzekli un detonējuši to, nogalinot septiņus policistus un transportlīdzekļa vadītāju, informē ārvalstu prese.
Pirmdienas vakarā notikušajā eksplozijā Salekasas pilsētā ievainojumus guva vēl divi policisti.

Bojā gājušie bija daļa no policistu vienības, kas apsargā amatpersonas, kas pārrauga netālu esošā dambja būvniecību. Teritorijā, kur notiek būvdarbi un tika sarīkots uzbrukums, ir liels maoistu pārsvars, informē Reuters.

Maoistu dumpinieki, kuri darbojas vismaz astoņos Indijas štatos, apgalvo, ka viņi cīnās par nabadzīgo zemnieku un bezzemes strādnieku tiesībām, tāpēc bieži no slēpņa uzbrūk policijas patruļām.

Pēdējais nemiernieku uzbrukums tika sarīkots pēc tam, kad policija valsts austrumu štatā Biharā arestēja kādu maoistu līderi, kurš tika meklēts par vismaz 80 policistu slepkavībām pēdējo desmit gadu laikā.

Biharas policijas pārstāvji apgalvo, ka maoistu līderis Kamešvars Baita, kurš tika aizturēts pirmdienas vakarā, bija iekļauts meklējamo personu sarakstā vismaz trīs Indijas štatos, un par viņa galvu tika solīta atlīdzība gandrīz 5 000 dolāru apmērā.

“Šis ir lielākais Biharas policijas sasniegums,” preses konferencē štata galvaspilsētā Patnā teica policijas priekšnieks Ašnišs Ranians Sinha.

Viņš nepastāstīja, kur tieši un kādos apstākļos Baita tika aizturēts.

Amatpersonas apgalvo, ka Indijas maoistiem ir ciešas saites ar maoistu nemierniekiem Nepālā, kas cīnās pret viņiem nepieņemamo monarhiju valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!