Maoistu nemiernieku uzbrukumos kādai Nepālas lauku lidostai, valdības birojam un policijas postenim nogalināti vismaz 29 cilvēki, svētdien ziņo amatpersonas.
Nepālas iekšlietu valsts ministrs Devendra Radžs Kandels aģentūrai "Reuters" sacīja, ka komunistu nemiernieki uzbrukuši lidostai Sanphe Bagarā, Ačhamas apgabalā.

Vienlaicīgi nemiernieki uzbrukuši valdības birojam Mangelsenā, kas atrodas 26 kilometru attālumā no uzbrukumā cietušās lidostas.

"Komunikāciju sakari ar Ačhamu ir sarauti, un mēs nevaram ar viņiem kontaktēties, nav arī nekas zināms par cietušajiem," sacīja Kandela.

Taču kāda amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, norādīja, ka uzbrukumos nogalināti vairāk nekā 20 cilvēki, ieskaitot 22 policistus un kādu augsta ranga amatpersonu.

Mangelsena kopš sestdienas vakara ir atgriezta no pārējās valsts, un uz reģionu nosūtītie armijas helikopteri ar kareivjiem, lai dodos palīgā maoistu nemiernieku aplenktajiem drošības spēkiem, nespēj nosēsties.

Aizsardzības ministrijas amatpersonas norādīja, ka šis uzbrukums ir "lielākā maoistu operācija". Pēc neapstiprinātas ziņām kaujas starp maoistiem un drošības spēkiem Mangelsenā norisinājās līdz pat rītām.

Kaut arī konkrēts cietušo skaits nav zināms, valdības amatpersonas pauda bažas, ka tas varētu būt liels un sniegties "simtos". Ačhama ir viens no apgabaliem, kurā maoistu nemiernieki ir visaktīvākie.

Maoistu nemiernieki sestdienas vakarā uzbrukuši arī kādam policijas postenim Sarlahi apgabalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!